Вдигнаха скобите за паркиране в Бургас на 25 лева

12:26, 17 дек 15 / Политика 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Глобите за неправилно паркиране в Бургас скочиха почти двойнo с днешното решение на Общинския съвет в Бургас. Санкцията за поставена скоба ще се увеличи от 15 на 25 лева с ДДС. Новите цени ще влязат в сила от следващата година. Решението беше взето с 33 гласа „за“.

Новата цена на скобата се налага на първо място заради увеличените годишни разходи за заплати и осигуровки на служителите, ангажирани с дейността. Това от своя страна е продиктувано от няколкото разширения на зоната за платено и безплатно паркиране, които се случиха през последните пет години. Във връзка с това идва и по-големият брой паркоместа, които трябва да се обслужват, което от своя страна води до повече общо изминати километри дневно на автомобилите.

Отчита се и поскъпването на горивата и поддръжката на служебните автомобили поради необходимостта от по-чести ремонти. Във връзка с увеличаването на обхвата на зоната разходите се завишават в сравнение с предходните години по отношение на цялата техническа и материална база, обвързана с процеса по прилагане на едно техническо средство, като в това число се включват разходи за ежегодно полагане на маркировка, ремонт на блокиращите технически средства, лични предпазни средства за работещите, поддръжка на софтуер и преносими мобилни устройства и касови апарати, абонаментни услуги като GPS позициониране и телефония, застраховки на служебни автомобили и застраховки трудова злополука.

При направения анализ от страна на общинската администрация е било установено, че сумата, представляваща разходите по прилагане на едно техническо средство за блокиране, е в размер на 20,83 лева без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама