Сидеров без имунитет по още две обвинения

12:28, 17 дек 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание свали имунитета на лидера на „Атака“ Волен Сидеров по две стари обвинения от 2011 и 2013 г. Депутатите разрешиха на прокуратурата да възбуди наказателно преследване срещу Сидеров. За първото искане на прокуратурата гласуваха 119 депутати, като всички бяха „за“, а един се въздържа. То е за грубо нарушаване на обществения ред при тържества в Батак, когато Сидеров се качи на трибуната и отскубна кабелите на озвучаването. По второто 113 народни представители подкрепиха искането на държавното обвинение, а петима се въздържаха и е за по случая "СКАТ", при който Сидеров нападна журналист от телевизията

Гласуването и дебатите преминаха в отсъствието на цялата парламентарна група на „Атака“. По-рано днес Сидеров се изправи пред Софийски градски съд заради заведеното срещу него делото за инцидента на летище „Варна“.

"Къде е "Атака"? Вчера, когато бяха нужни за Конституцията, бяха тук", възмути се Георги Божинов от БСП. Той обяви, че партията му няма да участва в това гласуване, за да изрази отношение не към деянието на Сидеров, а към начина, по който се "артикулират папките с престъпления".

Колегата му от БСП Янаки Стоилов заподозря, че може би целта на постоянните обвинения към Сидеров е „да бъде държан на къса каишка“, за да бъде пришит към мнозинството, когато има нужда.

„Дали тези действия от политико-юридически характер не са необходими на самата "Атака" и нейния лидер, след като той губи доверие и има нужда да бъде жертва“, не изключи и тази хипотеза Стоилов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама