Президентът: С Екатерина Захариева съдебната реформа ще продължи на висока скорост

12:47, 17 дек 15 / Политика 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако номинираната за правосъден министър Екатерина Захариева получи подкрепата на парламента, реформата в българското правосъдие ще продължи на висока скорост. Това мнение изрази в Смолян президентът Росен Плевнелиев, цитиран от бТВ.Захариева е началник на кабинета на държавния глава. 

Според него номинацията на Екатерина Захариева е ясен знак за продължаване на реформата в българското правосъдие, чрез диалог и национално отговорен подход чрез институционално сътрудничество на всички - от президента, през Министерския съвет, до парламента и съдебната власт.

По думите на Плевнелиев конституционните промени са стъпка в правилната посока,  но не са достатъчни.

Той припомни, че предстои промяната на закона за съдебната власт  и процесуалните закони, които не са по-малко по-важни за съдебната реформа в България.

„Ако не придвижим реформата напред в българското правосъдие,  няма да има работни места, няма да има нови инвестиции, няма как да се развиваме и забогатеем. Правната несигурност е предпоставка за бедност“, допълни Плевнелиев.

В Смолян президентът откри нова производствена  база на германска фирма, специализирана в производството на автомобилостроенето. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама