Шофьор с начално образование е хванат да кара пиян

12:51, 17 дек 15 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама пияни шофьори получиха присъди от Русенския районен съд. Слчуаят с единият от тях е странен – мъжът е с начално образоваие, а в документа на съда е вписано, че е правоспособен водач на МПС. Законът изисква поне основно образование, за да има право някой да се запише на шофьорски курс, да се яви на изпити и след като ги положи успешно, да придобие право да шофира.

Този мъж бил осъждан по-рано, но реабилитиран по право. В кръвта му пък били измерени 2,57 промила алкохол, което го довело отново до подсъдимата скамейка. Той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, в което е договорено наказанието му. То е 1 година условно, с 3 г. изпитателен срок, 300 лева глоба и забрана да управлява МПС за 1 г. и 6 месеца.

От последното му е приспаднато времето, през което е бил наказан по идентичен начин, но по административен ред от полицията, веднага слекато е бил задържан. Възпитателната работа снего е възложена на началника на РУ – Ветово.

Другият мъж пък, със средно образование и неосъждан досега, получил първата си присъда по същата причина – седнал зад волана пиян – с 2,44 промила алкохол в кръвта. Той също се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата. Според вписаното в документа то е 1 година условно с 3 г. изпитателен срок, 400 лева глоба и лишаване от право да шофира за 1 г. и 5 месеца. На него също му приспаднато времето, през което е бил наказан по посредния начин по административен ред. Възпитателната работа с него е възложена на Областната дирекция на МВР в Русе.

Одобрените от съда споразумения имат последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама