Заместник-областният управител на Варна от ДСБ хвърли оставка

13:10, 17 дек 15 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-областният управител на Варна от квотата на ДСБ Цветомир Петров подава оставка заради провала на съдебната реформа в първоначалния й вид. В писмо до медиите Петров заявява, че подкрепя националното ръководство на ДСБ в решението си за снемане на политическото доверие от кабинета "Борисов-2" и не крие своето разочарование от разединението в Реформаторския блок по ключови за управлението на страната въпроси.

"Фактът, че днес на улиците са излезли представителите на Темида говори само за едно – нужна е истинска, а не псевдореформа. Битката за правосъдието е тежка. А враговете в лицето на мафията и корупцията са много силни", пише Петров.

Ето пълния текст на писмото му:

"Уважаеми дами и господа,

Днес е време за равносметка. Моето лично решение дали да остана, или да напусна тази позиция взех още в събота. Участието ми в изпълнителната власт е от квотата на Реформаторския блок. Ето защо очаквах партиите от блока да бъдем с единна позиция по ключовите въпроси, касаещи бъдещето на Република България. Това не се случи. За жалост на трето четене се приеха поправките в Конституцията, различни от тези, които ние бяхме договорили и под които 180 депутати бяха положили подписите си. За това пред вас говоря, единствено в качеството си на член на Демократи за силна България. За да бъде една държава силна, на първо място стои законността. Затова ние поехме пътя на коалирането, поставихме на първо място съдебната реформа. Фактът, че днес на улиците са излезли представителите на Темида, говори само за едно – нужна е истинска, а не псевдореформа. Битката за правосъдието е тежка. А враговете в лицето на мафията и корупцията са много силни.

Както знаете, на 12.декември Националното ръководство на ДСБ взе решение да снеме политическото си доверие от управлението на страната. Аз подкрепям това решение лично и заставам зад позицията на националното ръководство и лидера на партията Радан Кънев Като член на политическия кабинет на Областния управител и в ролята си на представител на изпълнителната власт заявявам, че подавам оставка като Зам.Областен управител на област с административен център Варна.

Искам да изкажа благодарност на колегите от Областна администрация-Варна, с които работих през тази изминала година. Искам да пожелая на всички здраве Весели празници и успешна нова година. Благодаря Ви! Поздрави! Цветомир Петров."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама