Осъдиха 44-годишен за лъжесвидетелство на 4 месеца затвор

13:30, 17 дек 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът одобри постигнатото от Районна прокуратура Велико Търново споразумение, с което 44-годишен мъж беше осъден на четири месеца лишаване от свобода, изпълнението, на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено за срок от три години за лъжесвидетелстване, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Стефан С. се призна за виновен и е осъден за това, че на 29.03.2013 г. в град Велико Търново, като свидетел в съдебно заседание по гражданско дело по описа на Районен съд гр. Велико Търново, пред съд – районен съдия, съзнателно устно потвърдил неистина.

Пред съда е заявил, че в началото на месец август 2012 г. заедно с Петър П посетили жилище на последния етаж от жилищната кооперация в кв. „Картала“, и в присъствието на две жени, едната от които по-възрастна, взели размерите на един прозорец, врата с прозорец и „пистолет“ и на остъкление на тераса; че чул разговор между Петър П. и двете жени да обсъждат заявка за изработване на качествена дограма - марка „Трокал“ с троен стъклопакет, но поради непостигнато разбирателство за цената, пресметнали, договорили и оформили поръчка като рисували, писали и подписали и платили авансово за по-евтин вариант на остъкляване с дограма марка „Ролпласт“, като е установено, че Стефан С. никога не е посещавал това жилище.

Споразумението е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама