Запазиха намаленията на билети за градския транспорт в Стара Загора

14:44, 17 дек 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорските общински съветници запазиха старите условия за преференциално пътуване с тролейбуси и автобуси на ученици, студенти, пенсионери и хора с увреждания в областния град и селата в общината. Новото гласуване се наложи, заради поемането на обслужването на всички градски автобусни линии от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ .

Пенсионерите над 65 години, с постоянна адресна регистрация в Стара Загора, с размер на пенсията до 300 лв., ще продължат да ползват билет за пътуване със 70 % намаление от редовната му стойност, хората с увреждания, с намалена работоспособност над 71% и размер на пенсията до 300 лв., ще ползват 50% намаление в градския транспорт, толкова е и цената за учащите в града.

Условията за пътуването с намаление за хората от селата също се запазват. Ползващите преференции трябва да закупят годишна карта издадена от „Тролейбусни и автобусни превози”. Старейшините избраха Тихомир Томов за контрольор на общинското транспортно дружество.

На редовната сесия бе прието и решение таксиметровите коли в община Стара Загора да бъдат общо 560,  а цената на километър пробег от 0.70 – 0.90 лв. за дневна и нощна тарифа.

Общинският съвет даде съгласие община Стара Загора да кандидатства по Проект „Красива България” за основен ремонт и благоустрояване на детска ясла №8 „Кокиче“. Общата стойност на поректа е 300 000 лв., от които необходимото съфинансиране от Общината е 200 010 лв. Освен, че ще бъде обновена материалната база, подобрени условията за престой и работа в детската ясла, ще бъде създадена и трудова заетост за безработни лица.

Общо 66 предложения разгледаха общинските съветници на последното за годината заседание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама