Мними инкасатори събират пари за ток във Варна

15:00, 17 дек 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредната злоупотреба на мними служители сигнализира "Енерго про” във Варна. Граждани са се свързали с телефонния център на компанията, за да съобщят за нов опит за измама.

Неизвестни лица им се обадили по телефона, представили се за служители на електроразпределителната компания и се опитали да убедят хората да платят сметката си за електрическа енергия в брой на адреса. Схемата не се осъществила, защото гражданите уведомили за телефонното обаждане служители на "Енерго-про” и разбрали, че е направен опит да бъдат подведени.

Компанията не изпраща служители по домовете на клиентите си, за да събират дължими суми за консумирана електрическа енергия, припомнят от "Енерго про”. Това е в разрез с възприетите практики на дружеството. Всеки клиент може да заплати сметката си за електроенергия в брой само на касите на "Енерго-про”, на Български пощи, Информационно обслужване или EasyPay. След извършване на плащането, то се регистрира в системата на компанията и на клиента задължително се издава съответния платежен документ.

Обаждания, при които неизвестни лица се представят за служители на "Енерго-про” и искат дължимите суми за ток да се платят на адреса, са опит за измама. От компанията съветват клиентите, изпаднали в подобна ситуация, незабавно да се обадят на денонощния телефон 0700 1 61 61, за направят справка, след което да се обърнат към органите на МВР.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама