Мини "Шампионска лига" организират "Дракончетата" в Русе

15:08, 17 дек 15 / Спорт 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДФШ "Дракончета" организира мини "Шампионска лига" в Русе. В надпреварата участие ще вземат отбори от 6 детски градини от града и техните филиали.

Коледната надпревара, която се организира със съдействието на Община Русе и Българския футболен съюз ще се състои през почивните дни в зала "Дунав". Официалното откриване е насрочено за 10 ч. на 19 декември, събота.

Тимовете на "Снежанка", "Червената шапчица", "Чучулига", "Русалка", "Детелина", "Незабравка" и техните филиали са разпределени в 4 групи от по 3 отбора. В първия ден ще се играят срещите от груповата фаза. В неделя са елиминациите, за които се класират първенците от всяка група.

Финалът трябва да е от 10:40 ч., а награждаването от 11:30 ч. на 20 декември.

Програмата за развитие на футбола, кръстена Детска футболна школа "Дракончета" стартира през есента, като благодарение на нея вече възпитаници на 10 детски и учебни заведения в Русе се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти.

Инициативата се осъществява с лични средства на председателя на УС на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов със съдействието на "Нетуъркс България", "ТМ Технолоджи" и "Дунавски драгажен флот".

"Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК "Дунав" да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така "Дракончета" работи изцяло за "Дунав", където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на специалистите в клуба и да получат поле за изява на по-високо ниво", заяви д-р Симеонов.

Петима треньори се грижат затова терените в дворовете и залите на 10 детски градини и училища в града да се превърнат в притегателни места за най-малките русенци - Емил Иванов, Мартин Друмев, Вихрен Узунов, Николай Дойнов, Мартин Цирков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама