Созополски деца се учиха на пътна безопасност

15:28, 17 дек 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Открит урок по темата „Моята пътна безопасност” пред деца от трета група на ОДЗ „Здравец” Созопол проведоха началник група „Охранителна полиция” – старши инспектор Михаил Георгиев и инспектор Детска педагогическа стая в крайморското управление – Таня Гочева, съобщиха от пресцентъра на МВР в Бургас.

Обучението премина под формата на игра, като малчуганите се запознаха с правилата и местата за безопасно пресичане. Пешеходните пътеки, светлините на светофара, както и звуковата му сигнализация не затрудниха особено децата от ОДЗ „Здравец”, за които превантивното занимание бе първо по рода си. Особен интерес у подрастващите предизвика униформата на охранителния полицай, чиито основни белези подробно им бяха обяснени от старши инспектор Михаил Георгиев. Разгледани в детайли бяха и пътните знаци, подготвени визуално на специални табла. В обучението се включиха и близките на малчуганите, за които открития урок бе проверка и на собствените знания.  

В края на заниманието „Моята пътна безопасност” децата получиха удостоверения за завършен курс по пътна безопасност, както и обещание срещите им със созополските полицаи да продължат и през новата 2016-та година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама