Радан Кънев: Не познавам десен човек, който да не иска оставката на Горанов

15:28, 17 дек 15 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не познавам десен човек, който да не иска цяла година оставката на финансовия министър Владислав Горанов. Ние стискахме зъби цяла година, сега не се налага повече. Толкова е просто, че няма накъде.

Това заяви пред журналисти лидерът на ДСБ Радан Кънев във връзка с поисканата от него оставка на Горанов. Причина за това е намерението на финансовия министър да въведе данък „уикенд“, който обаче не беше одобрен в пленарната зала при приемането на бюджета за догодина.

На въпрос кога ще бъде поставена на дневен ред исканата оставка, Кънев отговори, че този въпрос е към хората, които смятат, че имат партньори от ГЕРБ.

„Ние нямаме такива. Действително Горанов е голяма щета за ГЕРБ и за коалицията. Нека се върнем една година назад с историята с частните фондове. Това решение за излизане в опозиция за едната бройка можеше да бъде взето още тогава и да влезем в спирала на правителствена криза още тогава“, обяви лидерът на ДСБ.

По думите му в случая Горанов въвежда един отхвърлен от парламента данък с правилник. Това било нещо, което дори Конституцията отхвърля, но политическият знак бил покъртителен.

„Той не можа да събере мнозинство в парламента за да прокара данък „уикенд“ и сега ще стане факт с постановление на Министерството на финансите. Това е повод за искане на оставката му дори от колегите от мнозинството, защото те не подкрепиха този данък“, посочи Радан Кънев.

По думите му ДСБ не участва в разговорите около анекса на коалиционното споразумение, защото са казали в какви параметри си представят излизането от тази криза.

„Явно колегите от ГЕРБ си го представят по други начин – чрез раздробяване на няколко парламентарни групи и сглобяване на ново мнозинство около същия кабинет“, обясни Кънев.

Той каза също, че парламентарната група на Реформаторския блок не е взела решение дали да подкрепи Екатерина Захариева за правосъден министър, но всички ще гласуват. ДСБ ще вземе решение по въпроса днес в 16.00 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама