Индонезийският посланик се срещна с кмета на Търговище

15:40, 17 дек 15 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Извънредният и пълномощен посланик на Индонезия в България Н. Пр. Бунян Саптомо пристигна на официална визита в Търговище с послание за продължаване традиционно доброто сътрудничество с Община Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. Заедно с него бе културният аташе на посолството Йоханес Мангазеле. По време на представянето пред кмета, Негово Превъзходителство заяви: "Моята мисия като посланик е да промотирам сътрудничеството и приятелството. Особено се радваме, че в Търговище имате клуб "Батик", който е символ на нашата дружба и приятелство".

Днес обаче посланик Саптомо наблегна и на икономическите взаимовръзки между България и Индонезия. Наскоро във Варна е открит шоу рум, чиято цел е разширяване на икономическите и търговски отношения между двете държави. А в Софийския университет "Св. Климент Охриски" е утвърден клас по индонезийски език и култура. В него се обучават повече от 25 студенти. Идеята е с идващото, ново поколение, да бъде установено близко и по-тясно сътрудничество, поставено върху доброто познаване бита и културата на Индонезия.

Посланикът запозна общинското ръководство с международната политика на своята държава, която има ползотворни партньорства със САЩ в областта на биоразнообразието, с арабските държави, Русия и Китай. Външната политика на Индонезия е независима и активна, без да взема страна в международните конфликти. Индонезия участва активно в промотирането на световния мир и свобода, както и в мироопазващите мисии на ООН.

Н. Пр. посланик Бунян Саптомо бе силно впечатлен от задълбочените познания на д-р Димитров за географските специфики на неговата страна и в този дух сподели изказване на посланика на САЩ в Джакарта преди години:"Индонезия е също огромна сила в биоразнообразието".

Дипломатическият мандат на Н. Пр. посланикът на Индонезия в България е към своя край. Дама ще поеме поста от него през следващата година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама