Ветераните от войните в Шуменско се събраха на традиционен обяд с кмета

15:51, 17 дек 15 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Шумен Любомир Христов даде днес традиционен обяд за ветераните от войните в Шуменско. В стола на общината се събраха около петдесетина гости, най-възрастните бяха дошли със съпругите и децата си.

„Спомням си как на 15 септември 1944 г. вместо да се уволним, тръгнахме за фронта и цялото село ни изпращаше”, разказа със сълзи на очи 93-годишният бай Курти Янчев от Смядово, който е и един от най-възрастните ветерани в Шуменско.

Той развълнуван си припомня времето, когато е бил подофицер в 5-ти дивизионен артилерийски полк. За участието си във войната дядо Курти е написал книга и с часове може да разказва за преживяното и за другарите от фронта.

В началото на срещата, всички станаха на крака и почетоха паметта на приятелите си, които през тази година са си отишли от този свят.

„Изключително съм развълнуван, заставайки пред вас, защото моят баща също беше участник в Отечествената война. Най-сърдечно ви пожелавам много, много здраве, нека да е успешна 2016 г. и запазете все така жизнеността си”, каза кметът Любомир Христов.

Поздравление към присъстващите отправи и началникът на шуменския гарнизон полк Емил Симеонов. Той приветства ветераните с поздравителен адрес и от името на служещите в шуменския гарнизон им пожела здраве, мир, топлина и дълголетие.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама