Прокуратурата в Девня погна Малкия Калмук след публикация на Topnovini.bg

16:15, 17 дек 15 25 745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в град Девня се е самосезирала след публикация на Topnovini.bg от 7 декември, която обобщава оплаквания на жители на индустриалния град от големия син на бизнесмена Лазар Славов Калмука. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна, откъдето увериха, че абсолютно всички сигнали за престъпления, чието авторство се приписва на лицето Диян Славов, ще бъдат проверени по съответния ред.

Ако данните за извършвани криминални деяния се потвърдят, Малкия Калмук ще бъде подведен под наказателна отговорност, включително и за склоняване към проституция на непълнолетното момиче, което е ключов свидетел по делото за убийството на 23-годишния Мартин Кателиев от село Николаевка.  

Жители на Девня споделиха оплакванията си от Малкия Калмук на среща с представители на МВР-Варна и кмета на града Свилен Шитов. Тя се проведе след протеста на 7 декември, който девненци организираха по повод садистичното убийство на 23-годишния Мартин Кателиев и бездействието на местните правоохранителни органи.

Междувременно Topnovini.bg научи, че участници в демонстрацията, която прерасна в гражданско неподчинение с пътни блокади, са били викани на разпит в Окръжната следствена служба (ОСлС) във Варна, за да дават обяснения кой и защо бил организирал протеста в Девня и да не би случайно целта на мероприятието не била оставката на началника на РУП-Девня Васил Василев. За сведение на следователите инициативата за протеста тръгна от фейсбук страницата Справедливост за Мартин, където бяха посочени часът и мястото на събитието. 

Иначе, по разпореждане на окръжния прокурор на Варна - Владимир Чавдаров, с делото за убийството на Мартин вече не се занимава девненската полиция. Всички процесуално-следствени действия са прехвърлени на следовател от ОСлС-Варна, както анонсира и главният прокурор Сотир Цацаров при посещението си в индустриалния град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама