Пловдив приема срещи от Световното първенство по волейбол през 2018 г.

16:17, 17 дек 15 / Спорт 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив е сред четирите български града, които ще приемат Световното първенство по волейбол през 2018 година, на което страната ни ще бъде домакин заедно с Италия. Срещи ще се играят и в София, Варна и Русе. Новината съобщи президентът на българската федерация по волейбол Данчо Лазаров.

"Усилията ни най-накрая се увенчаха с успех. Факт е, че България и Италия заедно са домакини на Световното първенство през 2018 година. Сега пред нас предстои много сериозна работа - да подготвим този шампионат на равнище, особено след като бе дадена висока оценка за Евроволей 2015. Градовете домакини за България са София, Варна, Пловдив и Русе", каза Данчо Лазаров на специална пресконференция днес.

На 28 декември в България пристигат представители на италианската федерация по волейбол, с които ще се обсъждат различни въпроси свързани с телевизионните и търговските права, както и други теми касаещи организацията на шампионата.

"Радвам се като треньор, че ще играем на световно пред родна публика. Световното първенство е на по-високо ниво и от Олимпийските игри", сподели на свой ред селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама