От ГЕРБ предложиха по-големи заплати за кметовете на населени места във великотърновска община

16:32, 17 дек 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От групата на ГЕРБ предложиха да бъдат увеличени заплатите на кметовете на населените места. Определянето размера на трудовите възнаграждения на управниците на селата бе една от точките в дневния ред на днешното заседание на Общинския съвет във Велико Търново.

На основание Закона за местното самоуправление и местната администрация Великотърновският Общински съвет определи месечното възнаграждение на кмета Даниел Панов в размер на 2000 лв, считано от 6-ти ноември 2015-та година. Актуализирани бяха и заплатите на кметовете на кметства в Общината.

Кметът на кметсгво Дебелец ще получава 1 025 лв, на кметство Килифарево - 925 лв. Кметът на Ресен ще взема 900 лв, на Самоводене – 860. Кметовете на Леденик, Беляковец, Водолей, Присово Пчелище и Шемшево ще получват по 850 лв. Кметът на кметство Балван ще бъде с месечно възнаграждение 835 лв, на Ново село и Церова кория също. Кметовете на Арбанаси, Никюп, Хотница, Дичин, Къпиново, Малки чифлик, Миндя, Плаково, Русаля, Шереметя и Вонеща вода ще бъдат с възнаграждение 550 лева считано също от 6-ти ноември тази година.

Великотърновският Общински съвет определи и размера на възнаграждението на Председателя на общинския съвет при пълно работно време, считано от 06.11.2015 г., да е 90% от възнarраждението на кмета на Община Велико Търново, или в размер на 1 800 лв.

Размерите на допълнителните трудови възнаграждения за длыкностга кмет на община и председател на общински съвет, се определят на основание действащата нормативна уредба, съгласно реда и начина за определяне на възнагражденията на общинска администрация

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама