Пострадалият работник от ВМЗ се нуждае от кръв

17:41, 17 дек 15 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дъщерята на пострадалия работник от ВМЗ - Сопот, призова приятели, познати и непознати да помогнат на баща й, който се нуждае от голямо количество кръв.

"Положението му е сериозно, на ден му преливат огромно количество кръв, за да живее", пише Петя Манолова, цитирана от karlovopress.com. Младата жена призовава всеки, който има възможност, да отдели 30-40 минути от времето си и неголяма част от кръвта си, за да помогне.

"В болница УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, в която е настанен, казаха че имат сключен договор с ВМЗ, че има кръв за лечението му, но и че всяка допълнителна капка не е излишна", казва Петя.

57-годишният мъж пострада тежко при трудова злополука на 15 декември във ВМЗ. Той бе приет в пловдивската унивреситетска болница в много тежко състояние, със 75% химическо изгаряне, причинено от натриева основа и натриев хидрокарбонат. Лекарите се борят за живота му.

Инцидентът се разследва от Районната прокуратура в Карлово. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Разпитват се свидетели, назначена е експертиза. Към материалите по делото ще бъдат приобщени и констатациите на Инспекцията по труда.

Желаещите да помогнат на пострадалия могат да дарят кръв в болницата в Карлово, както и във всяка една болница в Пловдивска област, като пояснят, че кръводаряват за Ангел Петров Манолов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама