БНТ: Предаването на Валя Ахчиева не е свалено

19:23, 17 дек 15 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предаването "Открито с Валя Ахчиева" не е свалено от ефира на БНТ. Това съобщиха за София Topnovini.bg от пресцентъра на медията. В предаването журналистката ще разкрие нарушения при получаването на ваксините, които правителството ни размени с Турция през юни т.г.

България получи дарение от 100 000 броя от 5-валентната ваксина "Пентаксим" и дари на Турция 5 млн. броя ваксини БЦЖ, като документът за това е подписан на 16 юни тази година. 

В позицията на обществената телевизия се казва, че заради силния обществен интерес и актуалността на темата за съдебната реформа, БНТ ще излъчи довечера от 22:30 часа премиерно първия епизод от "БНТ Такси в Европа".

Предаването е свързано с актуалната ситуация в България и разглежда въпросите за съдебната реформа и борбата с корупцията. В него зрителите ще видят и интервю с еврокомисаря по правосъдието Вера Юрова, в което тя говори за очакванията от съдебната реформа и в България.

Проектът "БНТ Такси в Европа" се реализира по проекта FACE EP на Европейския парламент.

Предаването „Открито с Валя Ахчиева” ще бъде излъчено през м. януари, веднага след края на празничната програма.

В първата част на разследването Ахчиева разкрива няколко съществени нарушения, които доказват, че внесените от Турция ваксини нямат разрешение за употреба в България, тъй като не са преминали проверка по европейските стандарти. Такова разрешение има само един от компонентните на 5-валентната ваксина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама