Практическо учение на щаба за защита от бедствия и аварии ще се проведе в Мадара

13:54, 21 дек 15 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицейски служители и служебни автомобили ще участват утре в практическо занятие на щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. Темата на мащабното мероприятие е “Действия на областния и общински щабове, доброволните общински формирования и съставните части на ЕСС при земетресение и последващо усложняване на обстановката на територията на Област Шумен”. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в града.

Практическото занятие ще се проведе в село Мадара и ще започне в 11.30 часа.

Екипи на Пожарна безопасност и защита на населението ще оповестят застрашеното население и ще отцепят района на бедствие. Имитационна група от четирима огнеборци ще осигури визуализиране на пожар в сградата на кметството, след което пламъците ще бъдат потушени. Ще се проведе издирване и временно извеждане на хората от жилищните сгради, попаднали в заливната зона на реката. Осигурен е приемен пункт за пострадали с пристигащите линейки

В учението ще участват екипи на Районна дирекция “ПБЗН” с два противопожарни и два леки автомобила, два патрулни автомобила от Районно управление-Шумен и два екипа от Районно управление-Нови пазар, полицейски екип от участъка в Каспичан, екипи на Центъра за спешна медицинска помощ с две линейки от Шумен и линейка от Многопрофилната болница в Нови пазар, медицински състав на лечебното заведение,  екипи от доброволните общински формирования от Шумен, Нови пазар и Каспичан, статисти за медицинските случаи, както и оперативна група на кмета на кметството в село Мадара.

Ръководител на учението е областният управител Донка Иванов, а заместник ръководители са зам. областният управител Петко Шаренков и комисар Иван Иванов, Директор на РД ”Пожарна безопасност и защита на населението”.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама