От полицията в Разград призовават гражданите за бдителност по време на празниците

08:08, 24 дек 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

По време на Коледните и Новогодишните празници много граждани ще гостуват на свои близки и познати в други населени места. Домовете им ще останат празни и същевременно уязвими за набезите на крадците.

От Областната дирекция на МВР в Разград ги съветват да не съобщават във Фейсбук, че ще пътуват, защото стават потенциална жертва на крадци. „И те следят социалните мрежи. Колкото по-дискретно се изнесете, толкова по-добре”, заявяват от полицията в лудогорския град.

Ако се наложи собствениците да отсъстват от дома си в празничните дни, е желателно да се обърнат към много близки и доверени хора да го наглеждат. В случай на установена интервенция незабавно да сигнализират на дежурните в ОДМВР-Разград и Районните полицейски управления. Не трябва също да се оставят незаключени входни врати и незатворени прозорци.

Другата потенциална опасност, която дебне хората, са джебчийките в моловете и големите магазини, информират още от Областната дирекция на МВР в Разград. Те използват струпването на много хора и незабелязано обират жертвите. Ако попаднат в навалица, гражданите трябва да притискат чантите си плътно до тялото отпред, така че контролът над тях да е непрекъснат. Да не оставят портмонето си в джоба на дреха, която закачат на закачалка или мятат на облегалка на стол. В никакъв случай не трябва да се държат на едно място пари, документи и джиесеми.

От полицията в Разград препоръчват още гражданите да не оставят в автомобила си на видно място скъпи вещи, кашони или опаковки. Крадците се чувстват задължени да проверят какво има вътре. Опасно е да се оставят в колата преносими компютри, мобилни телефони, навигационни системи, авто CD-устройства, дипломатически куфарчета, дамски чанти и всякакви други, видимо скъпи предмети.

Не използвайте самоделни взривни устройства или пиротехнически изделия с неизяснен произход, за да не превърнете празниците в трагедия, призовават от Областната дирекция на МВР в Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама