Части за „АвтоВАЗ” може да правят в Казанлък

10:07, 24 дек 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще се търсят възможности в Казанлък да бъдат произвеждани части за автомобилния завод „АвтоВАЗ“ в Толиати, както и да се открие дилърски център на завода. Това стана ясно след завръщането на делегация от Града на розите, която посети побратимения град Толиати в Русия.

Според Стефан Дамянов, кмет на Община Казанлък мандат 2003-2011 г., предстои да бъде подписан и пирет протокол  е за икономическо сътрудничество в секторите  автомобилостроене и машиностроене.  

Според ръководителя на делегацията  Даниела Коева, зам.-кмет на Община Казанлък, са коментирани и възможностите за сътрудничество между двата града в сферата на културата, туризма и спорта.

Според Владимир Чучумишев, общински съветник от групата на „Експерти за Казанлък“,  има възможности за реализиране на руски продукти и стоки на нашия пазар, взависимост от интереса към тях на местно ниво. „Ние заявихме, че има силно изразен интерес към руски стоки така, че ще очакваме до края на март списък с неща, които те биха могли да ни доставят“, обясни Чучумишев.

Стана ясно още, че ръководството на  Толиати смята регионалното сътрудничество между двата града за много добро и то трябва да се развива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама