Президентът на ВК "Дунав": Участието в Суперлигата не е самоцел, работим за устойчив проект

10:22, 24 дек 15 / Спорт 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вашата оценка за представянето на ВК „Дунав” през 2015-та година ?

„Аз смятам, че няма нещо изненадващо, нещата се развиват както бяха нашите очаквания. Мъжкият отбор в началото на сезона не беше в пълен състав и допуснахме двете загуби, след което смятам, че нещата вървят в правилната посока и сме си казали, че мястото ни е в ТОП 3 определено смятам, че можем да го постигнем.

Децата се представят добре. В някои от формациите, особено в младшата възраст има силно представяне и децата вече започват да показват това, което са усвоили тук като умения. Така че тепърва резултатите ще бъдат по- силни. Може би в началото на следващата година и през пролетта ще бъдем свидетели на още по- красиви мачове и повече победи на нашите състезатели.

Поставена ли е като цел пред мъжкия отбор завръщане в Суперлигата ?

Участието ни в Суперлигата преди два сезона беше един добър урок и стана ясно, че това не може да бъде самоцел да влезем някъде, където не можем да се задържим. Това е добър урок, който получихме. Ние работим за един по- сериозен проект, който да има устойчивост и да може това, което се прави да дава резултати в по- дълъг период.

Смятам, че това което правим сега, поддържане на школата и това, че нашите състезатели, които са преминали през всички възразтови групи и после имат възможност да играят и в представителния отбор вече дава резултат. Както знаете миналата година ние участвахме изцяло с отбор, съставен от състезатели от нашата школа.

Тази година нещата изглеждат почти по същия начин и смятам, че ако ние, в момента както знаете имаме един състезател, който играе в чужбина, двама, които са в отбори в Суперлигата, с всички тях ние поддържаме контакт и те изразяват готовност и са на мнение, че ако „Дунав” е в Суперлигата те също ще имат желание да бъдат в една такава формация.

Ако искаме да бъдем на това най- високо ниво ние трябва да привлечем и други състезатели и съответно шансовете са налице. Предпоставката я има, базата, основата остава да си поставим цел да надградим, но това не може да бъде плод на усилията на един- двама души. Трябва да бъде по- широк кръг от хора, организации, фирми и това, което аз съм си поставил като цел и задача- да направя разширяване на кръга на поддръжници, така че да се получи това, което всички искаме- представителен отбор в Суперлигата.

Ще може ли да разчита на нови спонсори ВК „Дунав” през 2016-та година ?

В разговори сме със спонсори, които ще подкрепят нашия отбор. Имаме нужда от такава подкрепа и смятам, че и с помощта на общината за школата, през 2016 г., когато Русе ще е Европейски град на спорта, това нещо ще бъде факт. Ние очакваме следващата година да е наистина по- добра за нашия клуб.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама