ОДМВР Велико Търново: Бъдете бдителни и предпазливи по Коледните и Новогодишните празници

10:29, 24 дек 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областната дирекция на МВР във Велико Търново предприема превантивни мерки за осигуряване на добър обществения ред и повишаване сигурността на гостите и гражданите в област Велико  Търново по време на предстоящите празници, съобщават от пресцентъра на Дирекцията.

Ще бъдат извършвани полицейски проверки в търговски обекти, заведения и по пътищата на територията на областта. Засилено полицейско присъствие се предвижда по главните пътища и в малките населени места в празничните дни и последния почивен ден. 

Въпреки това специалистите съветват гражданите при отсъствие през празнични дни да обезопасят жилищата си и да помолят съседи да наблюдават дома им срещу евентуално посегателство. 

Традиционно храмовете, търговските обекти и градският транспорт са предпочитаните от джебчиите места, особено в суматохата на празничното настроение.

Повече бдителност и повишено внимание биха предпазили хората от неприятната изненада да останат без документи, пари или накити, предупреждават от великотърновската полиция. 

Подобни съвети са важни и по време на път – ако се наложи ремонт на автомобила на пътното платно например,  предложената помощ, особено от “случайно” спрели хора, невинаги трябва да се приема безусловно, съветват още от Дирекцията на МВР в старата столица. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама