Живите коледни дръвчета в Шумен с цени между 8 и 25 лева

12:05, 24 дек 15 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цените на живите коледни дръвчета в Шумен вървят между 8 и 25 лева. Традиционно по-скъпи са по-големите елхички. Най-големите екземпляри обикновено вървят по около 50 лева, но те се купуват от ресторанти и учреждения.

Ако не желаете отсечено дръвче, се предлагат и елхи в саксии с цени между 35 и 45 лева. Коледни дръвчета в саксии се продават и в някои цветарски магазини като цената варира от 12 до 43 лева, в зависимост от големината.

Сали Ахмед от 15 години продава по Коледа елхи в Шумен. Тази година дръвчетата са доставени от горските масиви край Върбица и Сеново. Всички растения имат необходимата контролна марка.

“Елхи обикновено купуват по-възрастните хора. Обичайно хората чакат последния момент, за да направят покупка. Друго си е естественото дърво. Празнично му става на човек като му замирише на гора у дома”, споделя впечатленията си търговецът и разказва, че фамилията му се препитава с овощарство, но от 15 години около Коледа и Нова година продава елхички в Шумен.

Като всеки добър търговец Сали Ахмед е помислил за различните вкусове и предлага на клиентите си и снопче от елхови клонки на цена от 2 лева. За удобство бай Сали продава и кръстачки за дръвчетата. Дървените вървят по 3 лева, а металните по 5 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама