Местан обяви от Кърджали, че срещата в "Сараите" е нелегитимна, няма да подава оставка

12:22, 24 дек 15 / Политика 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на ДПС Лютви Местан няма да участва в срещата на ръководството на партията в "Сараите" на Ахмед Доган в София. Той се появи в Кърджали заедно с други депутати на Движението и даде пресконференция, на която обяви, че няма да подава оставка, тъй като това противоречи на устава на партията, предаде репортер на Хасково Topnovini.bg. С него са областиния лидер на Движението в Кърджали Бахри Юмер, кметът на Ардино Ресми Мурад, депутатът Шабанали Ахмед и други членове на партията, сред които Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али и Венцислав Каймаканов.

Той все пак уточни, че ако днес в столицата бъде взето решение той да напусне поста си, ще се съобрази с него.

"19 години съм бил коректен в ДПС, именно поради тази причина от мен трудно ще се изгради образа на предателя", заяви Местан.

По думите му срещата в "Сараите" на Доган е нелегитимна, тъй като може да бъде инициирана единствено от ръководителя на партията. Отрече да е бил и в турското посолство, каквато информация се появи вчера, въпреки че в страницата във Фейсбук на посолството се появи снимка как получава подарък за рождения си ден, който е днес, лично от дипломат номер едно на Турция в България Сюлейман Гьокче.

"Много хубав подарък за рождения ми ден ще бъде, ако гласуват оставката ми. Свободата, Санчо, е велико нещо", възкликна Местан.  

Той каза още, че няма се крие зад устава на партията. В изказването си лидерът на ДПС потвърди, че стои зад позицията си за сваления руски изтребител и не приема, че това е грешка. Не приема и критиката на Доган.

Местан обяви, че ще е три дни в Кърджали и няма да се крие от медиите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама