Дядо Коледа пътува към Добрич

12:42, 24 дек 15 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дядо Коледа потегли от Лапландия и вече пътува към Добрич. Към момента той е на над 16  хиляди километра от Добрич, а вече е раздал 4 милиона подаръци. Това ппоказва специалният сайт на Google, на който всеки може да проследи пътуването на Дядо Коледа (Санта Клаус) из цял свят. Освен маршрута на добрия старец, на сайта google.com/santatracker, могат да се открият различни весели забавления, както и коледни мини игри от Google.

„Панелът за наблюдение, в който са използвани технологии на Google Maps позволява да се проследи движението на Санта Клаус по цялата планета, а също и да се получава информация, къде е в момента”, става ясно от указанията на сайта. Освен точното местоположение към момента на белобрадия старец, потребителите получават информация за времето в секунди, които той ще прекара там, както и за количеството доставени подаръци.

Това е първата година, в която Google проследява самостоятелно маршрута на Дядо Коледа. Преди това в продължение на пет години компанията си сътрудничеше с Командването на въздушно-космическата отбрана на САЩ (NORAD), което сега се обедини с Bing в рамките на аналогичен проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама