Кмет отмени Дядо Коледа, сбъдна желанието на дете със специални образователни потребности

14:17, 24 дек 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дядо Коледа – не без голямата помощ на кмета на Община "Родопи" Пламен Спасов, сбъдна една от мечтите на 12-годишния Христо от село Първенец.

Момчето е със специални образователни потребности. Майка му е с 92% инвалидност, а баща му изкарва препитанието на семейството като работи в сферата на строителството. Материалното им състояние е затруднено, но въпреки това Христо не е останал без необходимите му учебни пособия. Той посещава училище, а с него се занимава ресурсен учител.

За празника Христо си пожелал таблет. Кметът пък приел присърце сбъдването на това желание.

През последните няколко седмици на входа на Община "Родопи" бе поставена и кутия за дарения, продаваха се благотворително коледни картички, изработени от децата в детските и учебни заведения на територията на общината. Събраната сума от 530 лева кметът Пламен Спасов връчи на семейството на Христо.

Кметът се срещна лично с ученика от Първенец и неговия ресурсен учител и се запозна с дейностите на момчето.

"Христо е отличен ученик. Обича музиката, рисува и конструира с голяма прецизност", споделя класната ръководителка на детето.

"Радостно е, че повече хора откликнаха на призива да помогнат на дете в нужда, надявам се и други да последват примера им", коментира на свой ред кметът на "Родопи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама