Варненци оставиха коледното пазаруване за последния момент

14:31, 24 дек 15 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доста варненци избраха последния момент да пазаруват за празниците, установи репортерска проверка на Topnovini.bg. Броени часове преди Рождество големите търговски центрове и веригите за хранителни стоки се препълниха с хора. Автомобилите пък задръстиха паркингите на моловете. Колоните от моторни превозни средства, които се опитват да влязат или излязат от търговските центрове, създадоха неудобства за всички участници в движението.

Буквално часове преди да седнат на празничната трапеза, варненци пазаруват коледни и новогодишни подаръци. Хората заявяват, че не им е останало време за покупки, тъй като са били на работа до последния ден преди Бъдни вечер. За празничната трапеза варненци са заделили от 50 до 150 лева. По-възрастните хора предвиждат да похарчат по-малко поради ниските си доходи.

"Отделила съм около 50-60 лева за подаръци на близките си, като не съм купувала коледна украса, защото ползвам тази от миналата година. Това позволява месечният ми доход, тъй като съм пенсионер, а непредвидени разходи изникват постоянно”, сподели възрастна варненка.

По-голямата част от жителите на Варна предпочитат да изхарчат по-малко пари за коледни и новогодишни подаръци, но за сметка на тях да имат обилна трапеза, която да споделят с най-близките си хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама