Пожарната в Пловдив в пълна готовност за празниците

14:35, 24 дек 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожарните екипи в Пловдив са в пълна готовност за денонощна реакция по време на празниците, заяви говорителят на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив", Цвятко Дешев.

За безопасно прекарване на Коледа и Нова година пловдивчани трябва трябва да спазват правилата за пожарна безопасност, категоричен бе той.

"Елхите трябва да се поставят на безопасно разстояние от дървета и други горими материали. Хартиените украси по елхите са лесно запалими и трябва да се има предвид. Най-добре е да се използват гирлянди от така наречените LED светлодиоди, тъй като те са доста по-ефектни и далеч по-безопасни от стандартните. Тези гирлянди и лампички не трябва съответно да се оставят без надзор. Най-важно е да не се прибягва до самоделно направени такива, защото това крие своите опасности", обясни Дешев, цитиран от Радио "Фокус".

По думите му родителският контрол е задължителен при палене на свещи и бенгалски огън по елхата и на други места.

"Необходимо е да се разясни на децата, че детската игра с огън е опасна. Много опасно е и оставянето на деца без надзор сами в жилищата и още повече – в заключени жилища", посочи той. Дешев посъветва бенгалски огън, фойерверки и други пиротехнически средства да не се хвърлят безразборно, тъй като те са предназначени да се използват на открито и най-вече на безопасно място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама