Осман Октай: Доган използва празниците, за да дестабилизира страната

15:15, 24 дек 15 / Политика 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почетният лидер на Движението за права и свободи Ахмед Доган използва празниците, за да дестабилизира стараната. Това каза бившият зам.-председател на партията Осман Октай пред „Хоризонт“.

На въпрос защо Доган е реагирал месец след прочитането на декларацията на Местан за сваления руски самолет, Октай заяви, че върху Сокола е оказан натиск.

„Самият факт, че реакцията на Доган идва със седмици закъснение след декларацията на Местан, говори за натиск върху него. Той става част от пропагандата за дестабилизация по линията Анкара-Москва. След прочитането на декларацията никой, освен мен, не реагира. Това е голям гаф. Не може да има декларация от българска страна преди да има изявление от Турция и другите страни, свързани с инцидента“, каза още бившия зам.-председател на политическата сила.

„Ако Доган трябваше да детронира Местан, можеше да го направи досега“, отговори Октай на въпрос на какво се дължи тази проява.

Според него изказването на Доган по време на новогодишния купон на партията е продължение на пресконференцията на Путин.

„Имам информация, че в момента навсякъде в България има представители на руските служби“, каза още Осман Октай и добави, че проруската позиция на Доган ще довърши ДПС.

Отцепниците от Движението като Касим Дал и Корман Исмаилов бившият зам.-председател на партията нарече псевдолидери, чакащи да бъдат потупани по рамото от Доган.

Осман Октай коментира и резултатите на ДПС на изминалите местни избори. Според него флиртът с Ердоган е отблъснал интелигентните гласоподаватели от Дулово и Силистра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама