Затворнички на свобода за Коледа

15:26, 24 дек 15 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири жени, изтърпяващи присъдите си в сливенския затвор, излизат на свобода и ще посрещнат Коледа заедно със семействата си.

Затворничките бяха предсрочно условно освободени с определения на Окръжния съд в Сливен,  съобщава Труд.

Предложенията за предсрочното освобождаване са внесени в съда от специална комисия към затвора след преценка на риска. И четирите са работили по време на престоя си зад решетките, не са имали дисциплинарни прояви, били са награждавани за добро поведение.

Наказанията, които са им били наложени, варират от 2г. и 6м. до 7 г. лишаване от свобода. Престъпленията, за които са били осъдени, са държане на 34кг марихуана, имотна измама за 29 хил.лева, катастрофа в пияно състояние с две жертви, убийство на новородено бебе. Затворничките са изтърпели повече от половината от наложените им присъди, от срока им са приспаднати трудодните. Остатъкът, вариращ от 5 до 8 месеца, те ще изживеят навън под изпитателен срок в същия размер.

Една от освободените затворнички е банкерка от Румъния. Чужденката е била осъдена от български съд, тъй като престъплението си извършила на територията на нашата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама