2800 лв. бяха събрани от благотворителна акция на художниците от ГОАРТ в помощ на Самуил

15:46, 24 дек 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
2832 лв. бяха събрани по време на благотворителната акция на художниците от ГОАРТ, информират от общинската администрация в Горна Оряховица. Инициативата на горнооряховските творци бе в помощ на 12-годишния Самуил Радков, които има вродена аномалия на очите. Парите вече са внесени по сметката на Самуил и ще бъдат насочени за неговото лечение.

В навечерието на коледните празници, художниците от ГОАРТ обединиха усилията си в помощ на 12-годишното момче, което също обича да твори. Майсторите на четката изработиха арт календар за 2016 г., като всеки лист от него е илюстриран с картина на горнооряховски художник.

Дизайнът на календара е дело на колегата им Петър Крусев, а отпечатването му е финансирано от управителя на фирма „Боби” Румяна Добрева. Художниците организираха изложба, на която освен календара, на вниманието на ценителите на изобразителното изкуство бяха представени и техни картини.

Всички картини, предоставени за каузата, бяха дарени от авторите им и цялата стойност на откупката бе за лечението на 12-годишното момче. „Самуил има дарба и искаме да му помогнем да вижда един по-хубав свят. Ние искаме той да бъде един от нас и затова организирахме тази кампания”, обясни председателката на Сдружението Роза Абаджиева, откривайки изложбата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама