Даниел Панов: Нека озарението на Рождество Христово изпълни душите ни с радост и надежда

16:03, 24 дек 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Уважаеми граждани на община Велико Търново, пред нас е най-светлият, най-вълнуващ и чакан  празник през годината, Рождество Христово", обърна се към жителите на общината кметът Даниел Панов. "Същността на Коледа не е царството на пазаруването.

Не е суетенето и суетата около купуването на подаръците. Не е апотеоз на отрупаните трапези. Не е просто поредица от почивни дни. Коледа е сърцето на нашият живот. Коледа е същността на вярата ни. Коледа е хранилище на най-свидните и изконни традиции и ценности. Коледа е част от нашата идентичност.

Рождество Христово е празникът, който ни припомня, че Спасителят на света дойде сред нас, човеците озарен от звезда и промени завинаги нашият свят", споделя още Даниел Панов. «Рождество Христово всяка година ни припомня най-важните неща.

Нещата, които ни правят добри човеци и достойни българи. Празникът на светлината и радостта е важна част от паметта, от възпитанието ни, от ценностите, които споделяме.Той формира представите ни за света, за доброто и злото.

Нека в дните около Рождество Христово бъдем озарени от Коледният дух. Да си припомним, че имаме човешки дълг към хората, които нямат нашите възможности и късмет да бъдат с любимите си хора и да празнуват достойно.

Нека всеки от нас направи своят малък, но сърдечен, незабележим, но много важен за някого жест на солидарност и подкрепа.

Пожелавам на всички весели и светли, благословени коледни празници. Нека бъдем заедно със семействата си и с най-близките си хора в тихата и свята нощ. Нека озарението на Рождество Христово изпълни душите ни с радост и надежда! Светли, благословени и топли Коледни празници!», пожела още стопанинът на Община Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама