До 50 лв. отделят шуменци за подаръци от сребро

16:53, 24 дек 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интересът към среброто като подарък да се увеличи очакват шуменските ювелирни търговци.

Около празниците продажбите винаги се засилват, а сега заради високосната 2016 г. те очакват по-голям ръст на продажбите.

Активизирането на търговията започва в средата на месеца, но точно покрай празниците е най-натоварено, споделят продавачите. Те казват, че както във всичко българите оставят и подаръците за последния момент.

Най-често пазаруват младежи и хора на средна възраст. Обикновено се търсят гривни, ланци и обеци от сребро. Пръстените се продават по-трудно като подаръци, защото често размерът може да не пасне.

До 50 лв. – толкова е максимумът, който отделят шуменци за бижутерийни подаръци.

Предпочитаните модели обеци са в рамките на 10-20 лв., а по-големите подаръци като висулка с ланец варират около 40 лв.

Не липсва интерес и към златните накити, но там заради по-високата цена на грам търговията е по-слаба.

Продавачи споделят, че през последните години пазарът като цяло се свива, намалява и покупателната способност. Среброто се търси и заради по-ниската му цена, и заради дълготрайността му.

„Козметичните подаръци вече са скъпи, а и след време един парфюм свършва, докато накитът остава”, казва продавачът на бижута Паулина Тодорова.

Тя разкрива и други достойнства на сребърните накити.

„Среброто може да поема негативната енергия и да я неутрализира”, казва тя и допълва, че трябва да се мие, за да се измива по този начин и енергията, която е събрало.

„Освен това то носи и късмет”, казва Паулина Тодорова и добавя, че зарежда притежателят му с положителна енергия. Това го прави изключително подходящо като подарък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама