Добричкият депутат Рушен Риза е един от тримата, които поеха ръководството на ДПС

19:23, 24 дек 15 / Политика 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от Добричкия избирателен район Рушен Риза е един от тримата членове на Председателския съвет, който заменя Лютви Местан на лидерския пост в ДПС. Това научи София Topnovini.bg от свой източник, присъствал на Централния съвет на партията, който се проведе в "Сараите" на почетния лидер на Движението Ахмед Доган. 

Тримата души, които ще управляват ДПС до Национална конференция на партията през април ще са Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза.

Вече бившият лидер на Движението Лютви Местан пък е изключен от редиците на партията. Той няма да заема повече каквито и да е постове, свързани с ДПС.

"Такава ще е съдбата на всеки, който се изправя срещу националните интереси на България", е заявил Сокола по време на речта си пред членовете на партията.  

До крайните решения в ДПС се стигна, след като Доган разкритикува Местан за декларацията му след свалянето на руски самолет от турските военновъздушни сили. Бившият лидер на партията пък реши да не уважи днешното заседание на Движението, като отиде в Кърджали заедно с още четирима депутати от политическата сила. Тяхната съдба все още не е ясна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама