"Спаси София" с още една малка победа в борбата със задръстванията в столицата

21:49, 24 дек 15 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още една малка победа в полза на положителните промени в столицата извоюваха от сдружение „Спаси София“. На седем централни улици и булеварди ще бъдат обособени нови бус ленти в началото на следващата година. С това се похвалиха от сдружението, като определиха спечелената битка като коледен подарък за столичани.

От „Спаси София“ обясниха, че след поредната им среща със членовете на Столичния общински съвет (СОС) и Центъра за градска мобилност (ЦГМ) e взето решение за обособяването на автобусни ленти по седем отсечки в столицата:

- бул. България (от бул. Гоце Делчев до бул. Черни връх)

- бул. Евлоги Георгиев (от бул. Черни връх до бул. Цариградско шосе)

- бул. Сливница (от бул. Константин Величков до ул. Петър Дертлиев)

- бул. Александър Малинов (от ул. Акад. Ал. Теодоров-Балан до бул. Цариградско шосе)

- бул. Ситняково (от бул. Шипченски проход до бул. Мадрид)

- бул. Цветан Лазаров (от бул. Асен Йорданов до ул. Димитър Пешев) 

- бул. Асен Йорданов (от бул. Шупченски проход до площад на Авиацията)



„Проектирането на трасетата ще приключи до 31 януари, след което г-н Антон Деспотов, директор на Дирекция обществен транспорт в ЦГМ, се ангажира обособяването на автобусните ленти да се реализира през февруари и март, в зависимост от климатичните условия. Въпреки че заради предстоящото строителство на третата линия на метрото част от нашите предложения бяха отложени, целият ни екип е изключително обнадежден от резултата и ще продължава да настоява мрежата от бус ленти да се разширява. Това е малка победа за големи промени в София“, написаха от „Спаси София“ на страницата си във фейсбук.

От сдружението упорито убеждават общината за нуждата от повече ленти за движение за колите на градския транспорт от много време.

Въпреки безспорните ползи от тях, публикацията на „Спаси София“ във Фейсбук предизвика оживени спорове между столични шофьори и пешеходци, които се придвижват ежедневно до работното си място именно с градски транспорт. Според коментарите в социалната мрежа, най-негативно се приема идеята за бус лента на натоварения бул. „Ал. Малинов“. Някои от участниците в дискусията се изказват доста скептично към идеята и от друга гледна точка:

„Идеално, още ленти за тарикати. На някой хрумна ли му изобщо на тази среща да обсъди въвеждане на мерки за спазване на бус лентите (вкл. и сегашните) или просто трябва да се радваме, че с нашите пари ще се изхаби една боя и ще се платят едни пари за рисуване на едни бус ленти, за да могат тарикатите да минават още по-бързо, докато останалите висят в още по-големи задръствания“, пише участник в дискусията.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама