Ангел Джамбазки: Разцеплението на ДПС може да доведе до нова радикална протурска партия

09:08, 25 дек 15 / Политика 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кризата в редиците на ДПС и очакваното разцепление на партията може да доведе до формирането на нова радикална протурска партия. Такава прогноза даде в студиото на Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

Джамбазки заяви, че ситуацията в ДПС крие огромни неприятности за България. Той припомни и позицията, която членовете на ВМРО заявиха в прессъобщение до медиите вчера. Те настояха МвнР да не допуска посещението на турския външен министър Мевлют Чавушоглу. За визитата не се знаеше до вчера, когато вече бившият лидер на ДПС Лютви Местан съобщи, че турският министър пристига в София.

„Освен, че сме против визитата на този външен министър, искаме да бъде отзован и турският посланик у нас, Сюлейман Гьокче Те си позволиха открито да демонстрират подкрепа към една от партиите в България– ДПС. Това е недопустимо. Представете си посланикът ни в Турция да се събере с кюрдските партии, за да се снима с тях“, даде пример Джамбазки.

Евродепутатът заяви, че не може да избира между Ахмет Доган и Лютви Местан. „Между Доган и Местан няма правилен избор“, отсече Джамбазки.

„По времето на Местан , ДПС  се превърна във функция на турската политика. До Местан  стои Хюсеин  Хафъзов . Той е свързан с превземането на мюфтийството  ни. То определя вътрешните дела на българите мюсюлмани. Работи се срещу българските национални интереси“, категоричен е евродепутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама