Община Павликени стартира изпълнението на проект „Приеми ме 2015”

10:49, 25 дек 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов подписа партньорско споразумение с Агенция за социално подпомагане за реализация на проект „Приеми ме 2015”, съобщава на сайта си кметската администрация в Павликени.

Проектът се реализира от конкретен бенефициент Агенция за социално подпомагане в партньорство с 82 общини на територията на България и с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, процедура „Приеми ме 2015”, приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”.

Настоящият проект допълва и надгражда приключващият в края на декември 2015г. проект „И аз имам семейство”.

Целта на проект „Приеми ме 2015” е да се усъвършенства и разшири обхвата на услугата „приемна грижа” и затвърди нейното предоставяне на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда. Акцент е поставен към развитие на „специализирана приемна грижа”: за деца с увреждания; деца, жертви на насилие или трафик; деца, непридружени бежанци.

Специален фокус се поставя върху настаняването на деца до 3 годишна възраст, както и на мерките, насочени към повишаване на качеството на приемната грижа чрез осъществяване на мониторинг.

Утвърдените и сега действащите в рамките на проект „И аз имам семейство” приемни родители ще преминат към проект „Приеми  ме 2015” с оглед гарантиране интереса на настанените деца и недопускане на възможност за прекратяване на настаняването и връщането им  обратно в специализирани институции.

Срокът за изпълнение на проекта е 32 месеца, реализацията му ще продължи до 31.07.2018 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама