Козле се роди в зоокъта на Старозагорските бани

10:53, 25 дек 15 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Козле се роди в зоокъта на Старозагорските минерални бани. Една от двете бременни женски камерунски козички, оцелели по чудо след вандалското клане на двеге мъжки на 5 декември т. г., е родила козленце.

„Това е добра новина за Коледа.  Символично е раждането на нов живот,  след ужасяващата съдба на мъжките козички”, коментира от Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА, създател на мини зоопарка.  Той информира още, че се работи за довеждането на нови  козички и зайци в зоокъта.  От Земеделския инстиут в Стара Загора са обещали нова двойка козлета, а зайци ще дойдат напролет. Много хора предлагат да помогнат за възстановяване броя на животинките, които радват млади и стари дошли на разходка край езерото в курорта.

Припомняме, че в нощта срещу пети декември, неизвестни изверги срязали телената ограда и разбили  катинара към закритото помещение, където нощуват  животните. След като ги умъртвили на място,  откраднали  5 зайци и 2 кози, камерунска порода.

Зоокътът на Старозагорските минерални бани бе създаден преди две години от старозагорския клуб ЛИПА .  Животните в него са дарение от граждани и неправителствени организации.   

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама