Незабравима Коледа на бургаски деца подариха наши имигранти в САЩ

11:27, 25 дек 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голям коледен празник, много подаръци и чисто нов интериор подариха наши сънародници, живеещи в САЩ, на децата от Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в Бургас. Българи в Атланта организираха благотворителна кампания в подкрепа на центъра, която пожъна изключителен успех сред имигрантите ни в Америка. Събраната сума надскочи двойно очакванията, като дарителите успяха да съберат близо 2000 долара само за около месец.

Децата от ЦОП бяха изненадани с голямо коледно парти с много лакомства. Подаръци за всеки донесе Дядо Коледа. Благодарение на събраната сума в Центъра вече има ново обзавеждане, което направи по-уютна стаята, в която децата прекарват деня си. Закупен е и нов климатик.

Най-очаровани бяха децата от ЦОП от видео поздрава, изпратен от техните връстници в Атланта, които посещават Българското училище в столицата на щата Джорджия. Българчетата в САЩ подготвиха специален клип с коледно послание за малчуганите в Бургас, който те с радост са изгледали няколко пъти на бис.

Инициатор на благотворителната кампания е Теодора Шериф, която повече от 10 години живее в Америка. „Изключително съм щастлива от успеха на кампанията. Радвам се, че с общи усилия успяхме да превърнем тази коледа в незабравимо преживяване за децата от ЦОП. Благодаря на директора на Центъра Мария Атанасова, на Антоанета Кичукова, която в Бургас на място съдейства за организацията на празника и закупуването на подаръците. Благодаря и на талантливата художничка Слава Ботуел, която изработи красиви благодарствени картички. Най-вече искам да благодаря на всички дарители, които откликнаха на нашето послание и отвориха сърцата си за децата. Без тяхната помощ този празник нямаше да е възможен”, сподели Теодора.

Специалистите в ЦОП Бургас оказват експертна подкрепа на десетки семейства на деца с увреждания. Мария Атанасова, която ръководи центъра от няколко години, с радост споделя, че децата са изключително щастливи от жеста на нашите сънародници зад граница. В знак на благодарност малчуганите от ЦОП подготвиха красиви коледни картички, които изпратиха в Атланта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама