Тридневният коледен фестивал Together for Christmas започва в Пловдив

11:48, 25 дек 15 / Култура 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тридневният коледен фестивал Together for Christmas започва днес в Концертната зала на Държавна опера - Пловдив (бившия партиен дом, пл. "Централен" 1).

Първото издание на събитието, което се организира с подкрепата на Община Пловдив, ще представи и обедини в три последователни дни три от най-успешните фестивални платформи. Това са Wake Ъп България air festival, Transfiguration festival и "Капана фест".

Wake Ъп България air festival се провежда в Родопите, в района на община Куклен, за 5-а поредна година. Фестивалът е представил през годините многообразни артисти, дал е възможност за изява на ателиета и работилници, които се занимават с традиционни и иновативни занаяти. С всяка следваща година съдържанието му се обогатява количествено и качествено, което води до прогресивно нарастване на посещаемостта.

Първото издание на Transfiguration festival (6-9 август) в планинското село Долен пък беше едно от най-важните събития тази година. Въпреки своята многопрофилност, в основата на преживяването Transfiguration несъмнено е музиката. В Долен се събра една голямо семейство от изключително близки музиканти - от "Исихия", "Кайно йесно слонце", Irfan и smallman. Наоколо бяха и значително по-млади музиканти като Иван Шопов от Бalkansky и гърците от Villagers of Ioannina City, както и легенди в своя стил като Теодосий Спасов и турците Baba Zula.

"Капана фест" е напът да се превърне в един от знаковите европейски улични фестивали. 25 000 души посетиха пилотното четиридневно събитие през юни, а няколко месеца по-късно - през септември, 40 000 оживиха душата на квартала за творчески индустрии за три дни, за да направят от "Капана фест" най- бързо прогресиращия уличен фестивал, събрал в програмата си десетки изпълнители, домашни работилници, танцови формации, улични артисти, дизайнери, меломани.

Първото издание на Together for christmas ще бъде подкрепено от култовите пловдивски клубове Apartment 101, No Sense и Bee Bop Café.

Програмата на феста в Концертната зала ще представи най-успешните имена от взелите участие във тазгодишните издания на трите фестивала, както и други водещи имена от родната концертна сцена:

25 декември - Emil Prize & MC HEMA, Wosh MC & Yoko, Hilla, After Eight

26 декември: Odd Crew, Nameless Day Ritual, MINDOWN, Gabana, Riffeljack

27 декември: Ostava, Milenita, 4? (4 Questions), Prnrml (Paranormal).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама