Ежедневни прожекции на детски филми в пловдивско кино през зимната ваканция

13:04, 25 дек 15 / Култура 25 764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки ден прожекции на детски филми предлага на малчуганите в Пловдив "Lucky Дом на киното" през зимната ваканция.

Премиерата на "Малкият принц" разказва една от най-обичаните истории на всички времена. Номинираният за Оскар режисьор на "Кунг фу панда" Марк Озборн представя първата пълнометражна анимирана адаптация на класическия шедьовър на Аноан дьо Сент-Екзюпери "Малкият принц".

Приказката разказва за момиченце (озвучена на български език от Мая Бежанска), чиято амбициозна майка (Елена Бойчева) иска да подготви дъщеря си за света на възрастните, в който живее. Но тогава се намесва техният ексцентричен и добросърдечен съсед, Пилота (Иван Петрушинов), който представя на малката си приятелка един нов свят, където всичко е възможно. Това е светът, който самият той е опознал преди много време с помощта на Малкия принц (Павел Стефанов).

На Коледа е премиерата и на още един детски филм - "Петсън и Финдъс", създаден въз основа на обичаната по цял свят поредица от детски книжки на шведския автор Свен Норквист.

Петсън е стар фермер, който живее в дървена къща и прекарва времето си, занимавайки се с шетане из къщата, ходи за риба и се грижи за кокошчиците си. Макар на пръв поглед да има всичко, от което се нуждае, понякога той се чувства малко самотен. Докато един ден неговата дружелюбна съседка Бейда му носи картонена кутия, в която има коте. Филмът е дело на многократно награждавания режисьор Али Самади Ахади. Говорещата котка Финдъс е анимирана от компанията "Пиксомондо" - носител на награди "Оскар" и "Еми".

След като съблазни публиката с прекрасната си фламенко трилогия, Карлос Саура се завръща към аржентинската музика в новия си филм "Аржентина". Пленителни картини от различни региони на Аржентина са съчетани с поредица от безупречно хореографирани танци, за да постигнат завладяващо въздействие в разкриването на различните аспекти на аржентинския фолклор. Филмът на Саура разглежда миналото, настоящето и бъдещето на богатото културно наследство на страната, което, както самият режисьор твърди, е "родено от земята". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама