Част от отцепниците в ДПС застанаха рамо до рамо с новите лидери на партията

14:28, 25 дек 15 / Политика 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от хората, които вчера застанаха зад вече бившия председател на ДПС Лютви Местан днес се появиха на възпоменателен митинг, в който участие взеха новите ръководители на партията. В ардинското село Млечино се отбелязаха 31 години от Възродителния процес, съобщава „Родопи 24“.

На митинга дойдоха тримата новоизбрани съпредседатели на ДПС - Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза. Там бяха и депутатите от Движението Шабанали Ахмед и Бахри Юмер, които вчера взеха участие в пресконференцията на Местан в Кърджали. Друг от т.нар. отцепници също беше на събитието – кметът на Ардино Ресми Мурад.

Митингът премина без напрежение. Сред официалните лица, взели участие в събитието бяха още евродепутатът Неджми Али и народните представители Мустафа Ахмед, Ердинч Хайрулла, Джейлян Ибрямов, Салиха Емин.

Мустафа Карадайъ заяви пред журналисти, че трябва да се обърне внимание на последното изречение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган от вчерашното заседание на партията. Думите на Доган, цитирани от говорителя на Движението Велислава Кръстева, бяха, че „такава ще бъде съдбата на всеки, които се изправи срещу националните интереси на страната“, визирайки декларацията на партията, прочетена от Местан, след свалянето на руски изтребитал от турските военновъздушни сили. Именно това костваше поста на Лютви Местан.

„Избран съм за кмет на Ардино от ДПС и ще остана кмет на ДПС“, това пък каза от своя страна кметът на Ардино Ресми Мурад.

Четин Казак пък призова всички, които са застанали зад Местан на вчерашната пресконференция в Кърджали, да се върнат обратно в ДПС и им даде време за размисъл. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама