Патриарх Неофит призова за повече вяра и доброта пред погледа на Дядо Коледа (снимки)

14:43, 25 дек 15 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди столичани напълниха храм-паметника "Св. Александър Невски" тази сутрин, за да присъстват на празничната коледна литургия, водена от Негово Светейшество патриарх Неофит. Той отслужи света литургия заедно с архиереи от Българската православна църква.

Вярващите запалиха свещ за здраве и късмет, а някои от тях и с надеждата за повече доброта у хората. На сутрешната Света литургия неочаквано пристигна и дядо Коледа. Мъжът, облечен като белобрадия старец беше влязъл в храма, за да запали свещ, но не можа да си тръгне, без да раздаде шоколади на децата, които бяха толкова щастливи, че го виждат.

След двучасовата литургия Негово Светейшество патриарх Неофит отправи и личното си послание към народа в най-светлия празничен ден.

"Днес нашият свят продължава да страда, разтърсван от много и различни бедствия. Божият мир, който Богомладенецът донесе с идването си сред нас, е поставен на изпитания от всевъзможен характер. Хиляди и милиони продължават да изнемогват и се нуждаят както от дом и препитание, така и от Божието слово и наставление, от подкрепата и утехата на Църквата и на всеки християнин. За всичко това и за още много важни житейски неща, сме призовани да размислим най-вече днес – в тихата и свята нощ на Рождеството", призова патриарх Неофит.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама