Неизвестният нападател стрелял седем пъти преди да улучи полицая

15:42, 25 дек 15 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за инцидента снощи, при който беше прострелян полицай от в района на кв. „Горубляне“ в столицата.

От прокуратурата съобщиха, че сигналът за инцидента е получен в СДВР около 21:00 ч. Според данните на служителите на СДВР дежурните полицаи са забелязали горяща мрежа на пътното платно на кръстовището на ул. „Самоковско шосе” и Околовръстен път, където са били на пост. Мрежата е била поставена до личните им автомобили, където имало и две туби с петролен продукт и газова бутилка.

В това време на пътното платно е спрял друг автомобил. Единият от служителите на МВР тръгнал към него и в този момент непознатият шофьор започнал да стреля. От шест или седем изстрела, един улучил полицая в крака.

Той веднага е откаран във Военномедицинска академия, където му е оказана лекарска помощ. От болницата потвърдиха, че състоянието на мъжа е стабилно и няма опасност за живота му. Пострадалият полицай е 30-годишен и е служител в Отдел „Специализирани полицейски сили” – СДВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама