Русия: Даеш изнася петрол за Турция по нов маршрут

17:43, 25 дек 15 / Свят 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международната терористична организация „Ислямска държава“ продължава да изнася петрол в Турция, но използва нов маршрут през Северен Ирак, за да избегне руските бомбардировки, съобщи АФП, цитирайки началникът на Главното оперативно управление на руския генщаб генерал-лейтенант Сергей Рудской.

По думите му цистерните минават по обходен маршрут през сирийската провинция Дейр аз Зур, където преди дни джихадистите бомбардираха училище и убиха най-малко 9 деца, иракските градове Захо и Мосул и след това се отправят към Турция.

Генерал Рудской подкрепи твърденията си със сателитни снимки. В момента на заснемането им от двете страни на иракско-турската граница е имало 11 775 камиона цистерни, каза той. Генералният щаб на руските въоръжени сили съобщи, че руски военни самолети са извършили 5240 полета от началото на военната намеса в Сирия на 30 септември. През последната седмица руската авиация е унищожила 37 цели, свързани с добива и обработката на петрол в Сирия, както и 17 автоколони с цистерни.

В началото на месеца Русия отново показа сателитни снимки, доказващи сътрудничество на Турция с „Ислямска държава“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама