Сърбия отказа да подкрепи Косово за членство в ООН

18:34, 25 дек 15 / Свят 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сърбия няма да подкрепи членството на Косово в ООН, каза министърът на външните работи Ивица Дачич, предаде сръбската агенция Beta. Според него членството на страната в международни организазции би означавало признаване на едностранно обявената независимост на страната.

Според него САЩ и Сърбия гледат по различен начин на независимостта на Косово. Това изказване министърът направи в отговор на призива на американския посланик в Сърбия Майкъл Кирби. Той заяви още, че диалогът между Прищин и Белград е напълно неутрален. „Не искаме Сърбия да признае независимостта на Косово, а нормализация на отношенията Белград - Прищина. Което ще означава в края на тази нормализация... според нас... членство на Косово в ООН“, каза той. "Има различния и между позициите на САЩ и ЕС, където пет страни-членки не признават независимостта на Косово", посочи още Дачич.

В интервю за сръбското издание „Новости“ Майкъл Кирби заяви, че нормализирането на отношенията между Белград и Прищина подразбира членството на Косово в ООН. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама