В Поморие посрещнаха Рождество с Kоледен концерт и благословени блюда

18:43, 25 дек 15 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С Коледен концерт и благословени блюда поморийци посрещнаха Рождество Христово, съобщиха от местната Община. Празнична литургия и ангелогласни песнопения изпълниха храм „Свето Рождество Богородично” и зарадваха стотици граждани и гости на Поморие, съобщавайки благата вест - „Бог се роди“. Това бе и името на концерт-рецитала, изнесен от дамския хор „Благовестие“, под диригентството на Йорданка Туджарова.

Кметът на Поморие Иван Алексиев и заместник-кметът Илия Джингов също се насладиха на празничния концерт. Те лично поднесоха цветя на дамите от хора и поздравиха всички присъстващи по случай светлия християнски празник. Благопожеланията си кметът Алексиев отправи с думите:

 „Нека не само днес, но и през годината бъдем по-добри един към друг. Нека, вървейки заедно по пътя към развитието на прекрасния ни град, ни водят позитивното мислене и добрите намерения. И нека в този път до нас бъде и Бог, за да ни закриля и пази!“

По време на храмовата литургия, на две места в града /на кафе „Кораба“ и пред НЧ „Светлина 1939“ вече бе наредена богата Коледна трапеза, отрупана с характерните за празника блюда и напитки. Всички те бяха осветени и раздавани на хората за здраве. За веселото настроение на празника се погрижи и Танцов състав „Кокиче“ от с. Каменар.

Още фолклорни изпълнения могат да бъдат чути и утре, когато концерт ще изнесат фолклорните групи „Здравец” и „Пей сърце”. В неделя програмата продължава с участието на Общинския духов оркестър и хор „Тракийка” при Тракийско дружество „Одринска епопея” с ръководител Дора Арбова. Концертите ще започнат от 17.30 часа и ще се състоят на външната сцена до НЧ „Просвета 1888“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама