Папата даде коледно опрощение на католиците по света

18:56, 25 дек 15 / Свят 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Папа Франциск даде коледна индулгенция на всички католици по света. От централния балкон на базиликата "Свети Петър" Светият отец заяви, че се надява опрощението да накара вярвашите "да приемат божието милосърдие в живота си и да бъдат милостиви с нашите братя, за да цари мир".

"Нека Бог се отплати на всички хора и държави, които щедро помагат и приютяват многото мигранти и бежанци, помагайки им да изградят достойно бъдеще за себе си и за близките си", каза папа Франциск.

Той се помоли за мир между израелци и палестинци, в Сирия, Либия, Ирак, Йемен, ДР Конго, Бурунди, Южен Судан, Украйна и Колумбия. Главата на Римокатолическата църква почете паметта на жертвите на тероризма и спомена специално свалянето на руския самолет в Египет и нападенията в Бейрут, Бамако, Париж и Тунис.

Папата изказа в коледното си послание пълна подкрепа за усилията на ООН да сложи край на конфликтите в Сирия и Либия и осъди "терористичните посегателства срещу културното и историческо наследство на цели народи", предаде АФП.

Индулгенцията е стар църковен обичай, свързан с опрощаване на греховете. Папа Франциск я даде, след като изнесе годишната си реч "Към града и към света". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама