При въздушно нападение е убит лидер на сирийската опозиция

20:54, 25 дек 15 / Свят 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При въздушна атака са убити няколко лидери на влиятелната бунтовническа група "Джаиш ал Ислям", съобщиха от Сирийския център за човешки права, цитиран от Би Би Си. Един от загиналите е Захран Алуш, създател на организацията. Съобщава се и за убити още най-малко петима членове на групировката.

Новината е била потвърдена в "Туитър" от опозиционната сирийска Национална коалиция. Неговата смърт е „една от най-големите загуби за опозицията“, написа в профила си в социалната мрежа „Туитър“ анализаторът Чарлс Листър. Сирийската национална телевизия също отрази смъртта на високопоставения опозиционен лидер, но не уточни кой е извършил атаките.

Според местна медия, ударите са били извършени от руски военни самолети. Тяхна цел е била среща на „Джаиш ал Ислям“ в региона Гута, край сирийската столица Дамаск. 

„Джаиш ал Ислям“ е една от най-известните бунтовнически фракции в региона на Източна Гута – бастион на опозицията източно от столицата. Организация се финансира от Саудитска Арабия, допълва Би Би Си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама